0216 706 15 18 [email protected]

Üretim Otomasyonu Nedir?

üretim otomasyonu, endüstriyel otomasyon avantajları, endüstriyel üretim otomasyonu, endüstriyel üretim otomasyonu avantajları, üretim otomasyonu nedir, üretim otomasyonu avantajları,

Üretim Otomasyonu hızlı bir şekilde gelişen ve küreselleşen dünya pazarına yetişmek için çok önemlidir. Otomasyon sistemlerinin hızlı olması, rakip firmaların birkaç adım önüne geçmeyi sağlar. İnsan gücü ile üretim yapılan firmalarda üretim hızı ve miktarı, otomasyon sistemleriyle çalışan firmalara göre çok daha düşüktür.

Tasarruf sağlayıcı sistem olarak da bilinen otomasyon, makine ile insan gücü tarafından kontrollü olarak yapılan işlerin paylaştırıldığı verimli sistemlerdir. Temelde, “kendi kendine hareket eden” olarak adlandırılan otomasyon, sanayi devrimi ile beraber kendini hissettirmeye başladı.

Otomasyon, insan gücü ile makine iş birliğinin bir yansıması olarak hayatımıza girmiştir. Farklı işletmeler ile firmaların genel işleyişinde yapılan iş paylaşımı, insanlar ile makine arasında otomasyon sistemi ile başlamıştır.

Özellikle endüstri alanlarında yönetimsel faaliyetler ile bilimsel işlerde insan gücüne ihtiyaç olmadan işlerin yürütülmesi Üretim Otomasyonu ile mümkündür. Bu imalat sistemlerinde, insanların müdahalesine ihtiyaç yoktur. İnsan gücü ile makine arasındaki işin paylaşılma yüzdesi, otomasyon düzeyini belirlemektedir. Endüstriyel otomasyon sistemlerinde yoğun olarak insan gücü kullanılıyor ise yarım otomasyon, yoğun olarak makine gücü kullanılıyor ise tam otomasyon adını alır.

Hızlı bir şekilde gelişen ve küreselleşen dünya pazarına yetişmeyi sağlaması açısından üretim otomasyonu çok önemlidir. Hem büyük hem de açık bir pazarın içerisinde yer alan rekabet koşullarında ayakta kalabilmek için güvenli, hızlı ve verimli olmak gerekmektedir. Endüstri alanında bu zorunluluğun karşılığı ise üretim otomasyonudur. Üretim sistemleri önemsendiği zaman otomasyon sisteminin önemi çok daha iyi anlaşılacaktır. Endüstriyel otomasyon sistemlerinde ilgi çeken diğer bir faktör ise insan gücü ile yapılması mümkün olmayan birçok işin makineler ile yapılabilmesidir. Buna ek olarak işçi masraflarını da indiren otomasyon sistemleri için yüksek ücretler ödemeye gerek yoktur. Bu da tasarrufun önünü açmaktadır.

üretim otomasyonu, endüstriyel üretim otomasyonu, 
Üretim ve otomasyon teknikleri, Akıllı ve esnek otomasyon sistemleri Nedir,

Üretim Otomasyonu ve Sağladığı Avantajlar

Sağladığı farklı avantajlar ile önemli bir yere sahip olan Üretim Otomasyonu özellikle endüstri alanında çok daha fazla kullanılmaktadır. Otomasyon sistemlerinin ilk kurulum aşamasında belirli bir ücret ödenir. Ancak sağladığı avantajlar ile bu ücret kısa zaman içerisinde kâra dönüştürülür. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte gerçekleşen endüstri 4.0 devrimi sayesinde Üretim Takip ve Yönetim sistemleri de gelişmeye başlamıştır. Üretimlerini daha hızlı ve güvenilir bir şekilde kontrol etmek isteyen firmalar, bilgisayar ekranında işlerin takibi ve gerekli anda müdahale edilmesi sistemine kısa sürede ilgi duymaya başladılar. Siz de üretim otomasyonları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz 0216 706 15 18 telefon numaramızdan veya [email protected] mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

Bilgi akışının teknolojiye bağlı gelişmesi ile beraber, üretim tesislerinde bilgisayar sistemli yapılar da çoğalmaya başlamıştır. Üretim sistemlerinin bütününde kullanılan üretim otomasyonu, makineleşme sürecinde meydana gelen rekabette firmaların ayakta kalmasına yardımcı olmaktadır.

Firmalar hem tam otomasyon hem de yarım otomasyonu kullanarak üretimlerini artırmaya başladılar. Bu da onların daha rekabet edebilir seviyeye gelmelerine yardımcı olmuştur. Üretim Otomasyonu sistemlerinin özellikle hızlı olması, rakip firmaların birkaç adım önüne geçmeyi sağlar. İnsan gücü ile üretim yapılan firmalarda üretim hızı ve miktarı, üretim otomasyonu sistemleri ile çalışan firmalara göre çok daha düşüktür.

Yenilenen bir sistem, insan gücü ile çalışan firmalarda eğitim ile çalışanlara öğretilmek zorunda iken, üretim otomasyonu sistemlerinde makinelere yüklenen program ile ek bir işleme gerek kalmaz. Üretim Otomasyonu sistemleri firmaların üretimlerini büyük ölçüde artırarak kar etmelerini sağlar.

Diğer yazılara da göz atın:
Ultra Geniş Bant Teknolojisi

Ultra Geniş Bant Teknolojisi

UWB olarak da bilinen Ultra Geniş Bant Teknolojisi, özellikle evdeki bilgisayarlar ve cep telefonlarındaki kablosuz...

Dijital Batarya Pasaportu

Dijital Batarya Pasaportu

Enerji dönüşümünün merkezinde yer alan bataryalar, günümüzde elektrikli araçlardan yenilenebilir enerji depolama...

ERP Nedir?

ERP Nedir?

ERP, (Enterprise Resource Planning) kurumsal olarak kaynak planlaması anlamına gelmektedir. İşletmelerin ürün...