0216 706 15 18 [email protected]

Üretimde Fire Oranını Düşürmek Neden Önemlidir?

üretimde fire oranını düşürmek, üretimde kazanç, üretirken kazanma, fire oranı düşüş, fire oranı nasıl düşürülür,

Sanayiciler için üretirken para kazanmanın formülü, üretimde fire oranını düşürmektir. Kaliteden ödün vermeden maliyetleri düşürmek, sektörde başarının yolunu açar.

Üretim yaparken para kazanmak” sanayicilerin ve üreticilerin sıklıkla kullandığı bir deyimdir. Üretim yaparken para kazanmanın birkaç yöntemi vardır. Örneğin, maliyetleri minimum seviyeye indirmek üretim yaparken para kazanmak demektir. Ayrıca üretimde fire oranını düşürmek de kayıpların önüne geçmeyi sağlar.

Maliyetleri düşürmek, kâr marjını arttırmak demektir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kaliteden ödün vermeden maliyetleri düşürmek gerekir. Eğer maliyeti düşürürken kaliteyi düşürürseniz değil para kazanmak para kaybetmek bile mümkündür. Kaliteyi düşürmek, mevcut müşterilerden birini veya birkaçını kaybetmek anlamına gelir.

Üretimde fire oranını düşürmek ve olabildiğince alt seviyelerde tutmak, üretirken para kazanmak için dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Fire oranı yüksek olursa maliyet artar, hammadde kaybı yaşanır ve hatta ekstradan hammadde masrafının doğmasına neden olur. Bu noktada üretimde fire oranları için bir hedef belirlenir ve bu hedef minimum seviyede olur ise ‘üretirken para kazanmak’ terimi tam anlamıyla gerçekleşmiş olur. Fire oranını takip edebilmek, kontrol altında tutabilmek ve hatta fire oranında başarıyı yakalayabilmek için üretim otomasyonu şarttır.

üretimde fire oranını düşürmek, fire oranı düşürme, fire oranı, Fire yüzdesi hesaplama, Üretimde fire oranı HESAPLAMA,

Üretimde Fire Oranını Düşürmek Kontrolünüzde!

SepeX ile Fire Oranı Her An Elinizin Altında Olur!

Sepex fabrika işletim sistemi sayesinde üretimin her aşamasını kontrol altında tutabileceğiniz gibi fire oranlarını da kontrol edebilirsiniz. Son dönemlerde üretim yaparak ivme kazanan kurum ve kuruluşlar dikkatle incelendiğinde endüstri otomasyonu veya üretim yönetimi gibi teknolojinin nimetlerinden faydalanan şirketler olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Yalnızca fire oranı değil, doğru zamanda elde edilen doğru veriler ile üretimin her aşamasını kontrol altına almayı başaran firmalar, sektörel olarak en başarılı olanlar arasında yer alıyor. Buna göre doğru raporlama, doğru veriler, doğru zamanda müdahale, doğru analiz gibi üstün yetenekli Endüstri 4.0 teknolojisi ile tanışmak ve hatta üretim hayatının vazgeçilmez bir üyesi yapmak kaçınılmazdır. Ancak otomasyon tek başına yeterli değildir.

Bu teknolojiyi tam randımanlı bir şekilde fabrikaya / üretim tesisine entegre edebilmek için her yönü ile ele almak gerekir. Örneğin, bulut teknolojisini içerisinde barındıran SepeX ile üretime ait her aşamayı online olarak an be an takip edebilirsiniz. Her türlü veriye, istediğiniz her araçtan, istediğiniz her yerden ulaşabilirsiniz. Diyelim ki, bir toplantı için şehir dışına çıkmanız gerekiyor ancak aklınız üretimde, o vakit cep telefonunuz, tabletiniz veya bilgisayarınız yardımıyla, online bir şekilde üretim ile alakalı her türlü bilgi ve belgeye anında ulaşabilirsiniz.

Fabrika kurmak zor ancak onu verimli ve üretken bir şekilde yönetebilmek daha da zordur. Bu zorluğu başarabilenler kazançlı olurken, başaramayanlar kısa zamanda kepenkleri indirmek zorundadır. O halde yapılması gereken en akıllı yatırımlardan birisi SepeX teknolojisi ile birlikte üretime güç katmak olacaktır.

  • Üretimi sağlıklı bir şekilde yönetmek,
  • Üretimde verimliliği arttırmak,
  • Üretimde fire oranını en alt seviyeye çekmek,
  • Doğru verilerle, doğru raporlara erişebilmek,
  • Uzaktan veya yakından üretimi tam anlamı ile takip edebilmek için; SepeX Teknolojisi ile tanışın:

sepex, sepex bilgi al, sepex iletişim,

Diğer yazılara da göz atın:
Ultra Geniş Bant Teknolojisi

Ultra Geniş Bant Teknolojisi

UWB olarak da bilinen Ultra Geniş Bant Teknolojisi, özellikle evdeki bilgisayarlar ve cep telefonlarındaki kablosuz...

Dijital Batarya Pasaportu

Dijital Batarya Pasaportu

Enerji dönüşümünün merkezinde yer alan bataryalar, günümüzde elektrikli araçlardan yenilenebilir enerji depolama...

ERP Nedir?

ERP Nedir?

ERP, (Enterprise Resource Planning) kurumsal olarak kaynak planlaması anlamına gelmektedir. İşletmelerin ürün...