0216 706 15 18 [email protected]

Üretim Takip Sistemi

üretim takip sistemi, üretim takip programı, üretim takip yazılımı,

Üretim takip sistemi ile, ürünler izlenerek gelecekte ne kadar satış yapılacağı tahmin edilebilir, mevcut üretim planlanabilir ve ürün ve envanter tükenmeden önce temin edilebilir. Tüm bu izleme, tahmin etme ve yeniden sıralama işlemlerini gerçekleştirmenin en iyi yollarından biri bir üretim takip sistemi kullanmaktır. Bugün, bunun ne anlama geldiğine, hangi özelliklerin aranacağına ve iyi bir sistem ile neler yapabileceğine bakacağız.

Üretim takip sistemi nedir?

Üretim takip sistemleri, tüm tedarik zinciri boyunca veya bir işletmenin faaliyet gösterdiği kısım boyunca ürünleri izler. Bu sistem, üretimden perakendeye, depolamaya, nakliyeye ve stok ve parçaların tüm hareketlerini kapsamaktadır.

Pratik olarak üretim takip sistemi; bir işletmenin, faaliyetlerinin tüm küçük hareketli parçalarını görerek daha iyi kararlar ve yatırımlar yapmasına olanak tanımaktadır. Farklı üretim yöneticileri tedarik zincirinin farklı kısımlarına odaklanmakta; ancak küçük işletmeler genellikle zincirin siparişi ve satışı ile ilgilenmektedir.

Üretim takip sistemi modülü özellikleri

Üretimin yönetilmesi seçilen yazılım, gereksinimlere ve bütçeye bağlı olarak bu özelliklerin herhangi birini veya tümünü sunabilir. Her sektörün kendine özgü gereksinimleri bulunmaktadır, ancak bir çok üretim yönetimi sistemleri ortak olarak aşağıdakileri içerecektir:

  • Barkodlama
  • Raporlama araçları
  • Üretim tahmini
  • Üretim uyarıları
  • Muhasebe araçları veya bağlantılar

Üretim Envanter Yönetimi

Üretim süreci iş emirleri ve malzeme faturaları etrafında döner. Bu noktada envanter yönetimi, iş emirlerinin ve faturaların mevcut malzemelerinize bağlanması ile ilgilenir;

  • Malzeme takibi
  • Parçalar ve son ürünler için üretim seviyeleri
  • Otomatik yeniden sıralama
  • ERP veya bakım yazılımı ile entegrasyonlar

Yapılan iş ve bu işi üretmek için gereken malzemeler izlenerek üretimden para kazanılır. Bir tür üretim yönetim sistemi olmadan karlı bir üretim yürütmek imkansızdır.

Tek gerçek soru, sürecin ne kadarını izlemek gerektiğidir. Yeniden sıralamayı otomatikleştirmek, bir depo yönetim sistemine bağlamak veya makinenin çalışma süresini izlemek mi gerekiyor? Bunların hepsi imalat üretimi yönetim sistemi içindeki olası uzantılardır.

Depo Envanter Yönetimi

Bir depoyu yönetmek farklı bir kulvardır ve farklı sistem özellikleri gerektirir. Depolar en çok bir hammaddenin veya ürünün bulunduğu yerlerdir. Tabii ki, doğru numaraya sahip olmak önemlidir, ancak bir depoda üretim yönetimindeki gerçek değer kendini gösterecektir.

  • Depo yönetimi içerisinde genelde şunları içeren özellikleri göreceksiniz:
  • QR ve diğer standartları destekleyen gelişmiş barkod sistemleri
  • Çoklu konum desteği
  • Raf ve kutu takip sistemleri
  • Sipariş toplama desteği

Bu sistemlerle, daha fazla üretim sipariş edilebilir ve müşteri siparişleri için mevcut üretim kapasitesi seçilebilir.  Yazılım tabanlı depo yönetiminin en büyük yararlarından biri, işletmeyi insan zihninin sınırlarından kurtarmasıdır.

Doğru üretim yönetim sistemini bulmak

Gerekli özelliklerin bir listesi yapıldıktan sonra, işletme için uygun olan sistem bulunabilir. Genellikle sistem yazılımları oldukça fazla seçenek içeren üretim yönetimi yazılım dizinine sahiptirler. Kullanıcı değerlendirmesi, özellik kümesi ve kullanıcı sayısına göre filtre uygulanabilen yazılımlar tercih edilebilir.

Cormind olarak; Sepex fabrika işletim sistemi ve üretim takip ürünümüzü öneriyoruz!

Sepex ürününü diğer üretim takip sistemlerinden ayıran en büyük özellik, web tabanlı olmasıdır. Ayrıca, cloud teknolojini kullanan yazılımımız sayesinde fabrika alanının dışında bile arzu edilen zamanda tüm verilere erişebilmektedirler. Ürünümüz hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

sepex, sepex bilgi al, sepex iletişim,

Diğer yazılara da göz atın:
Makine Verimlilik Takibi

Makine Verimlilik Takibi

Günümüzün hızla dijitalleşen endüstri dünyasında, makine verimlilik takibi, üretim süreçlerinin optimize edilmesi ve...